Interactieve vorming

info@blikopeners.be
Tel: 0471/57.48.47

A g e n d a   &   N i e u w s
A g e n d a   &   N i e u w s
A g e n d a   &   N i e u w s
In de kijker
In de kijker
In de kijker
BlikOpeners heeft een eigen lokaal

Op 15 januari 2014 was het zover. De inrichting van het lokaal van BlikOpeners werd voltooid en de eerste Taaltuiners konden er terecht voor het nieuwjaarsfeest. BlikOpeners heeft nu een eigen stek in de Frère-Orbanstraat 25 te Oostende.

Sociaal Oostende

Op vraag van de SOM ontwikkelt BlikOpeners een wandeling voor de cursisten van de verplichte inburgering met als thema 'Sociaal Oostende'.

De Taaltuin

In de Taaltuin kunnen anderstaligen hun kennis van het Nederlands verbeteren. De deelnemers kiezen mee de onderwerpen van de cursus. De nadruk ligt op gesproken taal. Een keer per week komt de groep samen. Ook als Nederlandstalige ben je welkom!
Dankzij de samenwerking met het Sociaal Huis Oostende trekken we doorheen verschillende wijken van Oostende. Lees verder...

BlikOpeners voor kinderen en jongeren

Heel wat van de activiteiten die BlikOpeners aan volwassenen aanbiedt zijn - op maat gesneden - ook voor kinderen en jongeren beschikbaar. Je leest er alles over in deze rubriek.

Lekkere beestjes & Koken zonder vuur

Koken is plezant! BlikOpeners creëerde een aantal kookateliers speciaal voor kinderen. Elk atelier is zo opgebouwd dat alle kinderen aan de slag kunnen, rekening houdend met leeftijd en moeilijkheidsgraad. En net als bij de kookateliers "voor de grote mensen" is ook hier telkens een gepaste omkadering voorzien.

koken met kinderen

Straatnamenwandeling: nu extra lekker!

Voortaan kan de straatnamenwandeling worden gecombineerd met een mini-kookatelier waar u een uniek en heerlijk broodje klaarmaakt. Ter gelegenheid van de officiële opening creëerde BlikOpeners namelijk het broodje "Beleg van Oostende".

De ingrediënten voor het broodje werden zorgvuldig gekozen. Zij weerspiegelen - in een hedendaags kleedje - de Spaanse belegering en de dappere verdediging van Oostende, gesitueerd in de 17de eeuw.

broodje beleg van Oostende

Pers- en publieksontmoeting op 6 juni 2012

Op woensdag 6 juni 2012 opende BlikOpeners haar deuren voor pers en publiek. 's Morgens om 6.20 uur werd een rechtstreeks telefooninterview uitgezonden in het programma "Ochtendpost" op Radio 2 West-Vlaanderen.

Tussen 12 en 15 uur kwamen heel wat vertegenwoordigers van organisaties en pers kennis maken met het aanbod van BlikOpeners. Zij konden ook proeven van enkele gerechten uit de kookateliers.

Blikvanger was het broodje "Beleg van Oostende", dat ter gelegenheid van de opendeurdag werd gecreëerd en dat voortaan als mini-kookatelier met de straatnamenwandeling kan worden gecombineerd. Het allereerste broodje werd overhandigd aan Jean Vandecasteele, burgemeester van Oostende.

opendeurdag

Meer over deze opendeurdag kun je lezen in de kranten Het Laatste Nieuws (08-06-2012) en De Zeewacht (15-06-2012). Ook op De Wereld Morgen werd een artikel aan BlikOpeners gewijd.

 

© 2014 BlikOpeners

Naar begin van pagina