Interactieve vorming

info@blikopeners.be
Tel: 0471/57.48.47

B l i k   o p   O o s t e n d e
B l i k   o p   O o s t e n d e
B l i k   o p   O o s t e n d e
Walk of Fame
Walk of Fame
Walk of Fame
  zie Agenda


Wat straten vertellen
Wat straten vertellen
Wat straten vertellen
Concept
Straatnamenbordjes bevatten meer informatie dan je op het eerste zicht zou denken. Ze vertellen je niet alleen waar een straat begint en eindigt maar onthullen ook een stukje geschiedenis. Achter de straatnaam schuilt een persoon, een gebeurtenis, een historisch feit. Alle straten samen geven de geschiedenis van de stad weer.
De wandeling "Wat straten vertellen" brengt het verhaal van het stadscentrum: van het ontstaan, over het Beleg van Oostende en het Oostenrijks bewind tot de Belgische onafhankelijkheid en de invloed die de twee wereldoorlogen op straatnamen had. Personen naar wie een straat vernoemd werd, krijgen de nodige aandacht.
Blik op Oostende is een leuke manier om in de geschiedenis van de stad te duiken.
Voor wie
  • Iedereen die Oostende eens op een andere manier wil leren kennen.
  • Maximum aantal deelnemers per groep: 15
  • De wandeling wordt in 3 talen aangeboden: Nederlands, Frans en Engels
Wat
  • Een wandeling van ongeveer 2,5 uur
Waar
  • U kan de startplaats van de wandeling zelf bepalen, in overleg met BlikOpeners
Straatnamenwandeling
Extra
  • De wandeling kan worden gecombineerd met een mini-kookatelier "Broodje Beleg van Oostende".
    broodje beleg van oostende Ter gelegenheid van de officiële opening creëerde BlikOpeners het broodje "Beleg van Oostende". De zorgvuldig gekozen ingrediënten weerspiegelen - in een hedendaags kleedje - de Spaanse belegering en de dappere verdediging van Oostende, gesitueerd in de 17de eeuw.
 

© 2014 BlikOpeners

Naar begin van pagina